Паркетни Услуги-За София-0883325946-циклене на паркет и дюшеме цена 4.00 лв.кв/м. Без почивен ден. Фугира,лакира, от Вип Паркети

Информация

* ЗАМАЗКА - за поставяне на паркет е необходима равна и добре изсъхнала замазка. С това се постига по-добро качество на повърхността, устойчивост на наредения паркет и дълготрайност при експлоатация. Паркета копира пода и в течение на експлоатацията се приспособява към замазката затова е много важно тя да бъде добре направена.Трябва да се има впредвид ,че при изваждане на паркет направа на нова замазка и връщане на паркета обратно е задължително той да се залепи върху нея.

* РЕДЕНЕ БЕЗ ЛЕПЕНЕ– при това редене се препоръчва замазката да бъде абсолютно равна и гладка в противен случай паркета ще скърца,ще се изкриви в процеса на експлоатация,ще се счупят някои от сглобките в местата на неравните участъци.При така поставен паркет сглобката е определяща и ако не е достатъчно плътна и стабилна гореизброените недостатъци ще са по силно изразени.При това нареждане паркета се заклинва в стената за да не се разглоби,което пречи той да се предвижва /разширява и свива/при промяна на атмосверната влажност ,което може да доведе до издуването му в определени моменти при промяна на сезоните.

* РЕДЕНЕ С ЛЕПЕНЕ ЗА ПОДА – при това редене се препоръчва замазката да не е ронлива по възможност гладка и равна, за да може да се осъществи по-добро залепване. Добре е да се използват лепила, които са на полиуретанова основа. Разходът на лепило е между 2 и 3 кг на кв. метър. Това е най-подходящия начин за полагане на паркет. При него се избягва скърцане ,мърдане,вибрации и други неприятни усещания.


* ЦИКЛЕНЕ - осъществява се с машини с абразивен елемент шкурка като се преминава от по - груба към по - фина до постигане на желаната гладкост и отстраняване на замърсяванията от паркета. Извършва се по възможност по дължина на настилката (паркет или дюшеме) така се постига по-добра гладкост на повърхността и нежеланите дефекти от преминаване на машината по неравен под са минимални.

* ФУГИРАНЕ - извършва се успешно само при неподвижен паркет с лепило за фугиране като се забърква с фини трици от дървото, което се фугира. Фугирането се извършва преди финото шлайфане на паркета.Най-добре се фугират отвори с размери от 1-3мм.по-малките фуги обикновено се отстраняват при последващото фино шлайфане ,а по –големите от 3мм. имат известно слягане поради постепенното бавно втвърдяване на сместа.Възможно е фугиране и с готови смеси от типа на силикона след лакиране на паркета,за малки участъци и при подвижни паркети.


* ЛАКИРАНЕ - извършва се с лакове за паркет ,които притежават по висока износоустойчивост ,но все пак трябва да отбележа че няма лакове ,които да не се надраскват при въздействие с твърди предмети .Също е необходиво в помещенията да се поддържа оптимална влажност до 60% и положителна температура над 10 градуса Целзий така не се предизвиква прекомерна промяна габаритите на паркета ,което оказва влияние и върху структората на лака.Лаковете запазват цвета на самото дърво, те са безцветни и биват гланц,сатен и мат.
Важно е да се знае ,че нанасянето на всеки следващ слой става след пълното изсъхване на предходния, а преди нанасяне на всеки слой обикновено се извършва пришлайфане на пода за постигане на по-висока гладкост и здравина. Преди лака се нанася и грунд, който импрегнира дървото в дълбочина и спира процеса на попиване на лака в дървото така той се задържа на повърхноста с което се получава по дебело лаково покритие.Ако не се ползва грунд е възможно лака дори и при многократно нанасяне да прониква в порите на дървесината и повърхноста да не е еднородна.Ние препоръчваме поне трикратно лакиране ако човек иска да разчита на по дълготрайна защита за своя под.


* ОГЛЕД - извършва се в случаите, когато клиентът не може да прецени сам от какви услуги се нуждае неговият паркет.
При огледа може да се изготви оферта с най-голяма точност за услугите, от които се нуждае съответният паркет. Огледът се заплаща 10 лв или се капарира услугата.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg